Sunday , 25 June 2017
Humus

Humus

Stiam de mai multi ani de aceasta pasta galbuie numita humus, dar multa vreme nu am avut ocazia sa gasesc unul de calitate si l-am catalogat ca nefiind pe gustul meu.

Totusi, in vizitele din tarile arabe, am gasit humus bine facut si pot spune ca acum imi place foarte mult. Pregatesc si eu acasa din cand in cand si este foarte, foarte gustos. Restaurantele arabesti care se respecta au humus foarte fin si cu un gust echilibrat, aranjat frumos pe farfurie, cu un praf de chili pe deasupra, cateva boabe de naut intregi si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin. Cel mai bun humus l-am gasit intr-un restaurant din Amman numit Hashemi la care obisnuieste si regele Abdullah sa ia micul dejun… restaurant despre care mi-am propus sa scriu cat de curand.

Ingrediente:

  • 1 cana plina cu naut
  • 2 linguri pasta de tahini
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita coriandru seminte
  • Un praf de sare
  • Cateva boabe de piper
  • Un praf de chili nemacinat
  • 1 lamaie
  • Ulei de masline extravirgin

Mod de preparare: puneti la inmuiat nautul de seara in apa calduta. Dimineata il puneti la fiert in 2l de apa cu putina sare. Cam dupa o ora, boabele de naut vor incepe sa se inmoaie si sa se cojeasca usor. Gustati-le daca s-au inmuiat, totusi. Scurgeti o cana din apa pe care sa o pastrati si strecurati nautul. Cel mai bine e, daca aveti rabdare, sa cojiti boabele. Nu e o operati une dificila, dar dureaza cam 10 minute. Din boabele astfel cojite, pastrati 20-30 separat.

Restul, puneti-le intr-un vas cu o parte din apa si lamaia stoarsa, adaugati cele 2 linguri mari cu tahini, usturoiul curatat si tocat marunt. Puneti-le la blender pana iese o pasta omogena, punand din apa cat este necesar. In paralel, puneti chimionul (chimen arabesc), coriandrul, chili, piper-ul si sarea intr-un mojar si maruntiti-le. Adaugati-le peste pasta de humus de mai sus si amestecati-le bine. La final, adaugati usor ulei de masline extravirgin, amestecand usor si gustand. Adaugati sare dupa gust. Cand aranjati pasta pe farfurie, puneti cateva boabe intregi de naut pe deasupra, un praf de chili si chimion si 2-3 linguri de ulei de masline. Astept pareri!

IMG_9733

Cel mai bun humus in Restaurantul Hashemi, Amman.

IMG_3190

Humus in Aqaba.

DSC_8163

Intr-un restaurant foarte mic din Wadi Rum.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wunderground for WordPress

Descargar musica