Tuesday , 17 October 2017
Degustare de branza

Degustare de branza

Saptamana trecuta am avut ocazia sa particip la un eveniment inedit: o degustare de branza organizata de Doru si Mircea Panaitescu.

Experientele mele legate de branzeturi se rezuma la cateva soiuri puternic mirositoare de pe meleagurile mioritice si cam tot atatea de Franta si Italia. De cele mai multe ori, branza vine ca o garnitura pe langa un vin rosu.

Ei bine, la degustarea de la Taverna Meze am putut incerca mai multe tipuri de branza, unele cu adevarat noi pentru mine. Primul platou a venit cu Feta, Halloumi, Brie si doua tipuri de branza maturata de capra: clasica si cu piper. Halloumi este interesanta si a mers foarte bine cu un Riesling de Minis. Totusi, preferata mea a fost Caprigiano cu piper pe care am gustat-o simpla, cu miere, cu fructe uscate si cu un vin rosu (Cadarca de Minis).

Platoul al doilea a venit cu cateva soiuri mai exotice, printre care un Gran Padano invechit artizanal si un Parmigiano Reggiano. Ambele tipuri de branza aveau o aroma puternica si le-am incercat de asemenea cu miere, combinatie care mi s-a parut foarte reusita si cu Feteasca Neagra, vinul meu preferat .

Spre final am avut si cateva specialitati grecesti mai dulci, Halloumi prajit si servit cu smochine sau Halloumi in crusta de fulgi de ovaz, servita cu dulceata de trandafiri.

A fost asadar o degustare foarte placuta, alaturi de multi prieteni, chiar in mijlocul Bucurestiului, cu muzica greceasca live si o atmosfera de vacanta.


IMG_0092 IMG_0068 IMG_0009 IMG_0007

resizeDSC06557_1600x1067

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Removal

Descargar musica