Thursday , 24 August 2017

Gusturi si retete

resizeDSC06525_1600x1067 Degustare de branza - Saptamana trecuta am avut ocazia sa particip la un eveniment inedit: o degustare de branza organizata de Doru si Mircea Panaitescu. Experientele mele legate de branzeturi se rezuma la cateva soiuri puternic mirositoare de pe meleagurile mioritice si cam tot atatea de Franta si Italia. De cele mai multe ori, branza vine ca o garnitura ...
DSCF1846 Picanca – o reteta de stiuca din Delta Dunarii - În ultimii ani am avut ocazia să mă plimb destul de mult prin Delta Dunării și să descopăr multe dintre felurile de mâncare preparate pe acolo. Unul dintre favoritele mele rămâne picanca de știucă, o mâncare destul de simplu de preparat, cu un gust extraordinar, putin acrișor. Rețeta am preluat-o de la Victor Arsene, pescar ...
IMG_9733 Humus - Stiam de mai multi ani de aceasta pasta galbuie numita humus, dar multa vreme nu am avut ocazia sa gasesc unul de calitate si l-am catalogat ca nefiind pe gustul meu. Totusi, in vizitele din tarile arabe, am gasit humus bine facut si pot spune ca acum imi place foarte mult. Pregatesc si eu acasa ...
DSCF1358 Cafeaua iordaniana - Pana in anul 2012 nu am fost bautor de cafea. Adica… doar obligat de imprejurari as fi baut o cafea, dar fara sa caut vreun gust mai special in interiorul cestii, ci mai mult mijlocul de socializare… Si dupa cum spuneam… eram in Iordania, in anul 2012. Venisem de la Petra si comandasem micul dejun ...
DSCF8824 Kofta bin Tahini -   Eram pentru prima data in Iordania, in Amman, pe langa hotelul Cliff, la care am stat de fiecare data. Pe o straduta laturalnica era o mare de oameni care astepta la o coada imensa, in liniste, langa un cuptor. Fiecare lua cate un pachet cu mancare acasa. Unde e multa lume in fata unui ...
IMG_0240 Amanita Muscaria - Amanita Muscaria este una dintre cele mai frumoase ciuperci, cu palarie rosie si puncte albe. In primul rand, vreau sa subliniez ca NU este comestibila, desi exista nuante. Spre exemplu, daca este fiarta inainte, poate fi mancata. Eu unul, nu am incercat, dar in anumite zone din Europa se mananca. In al doilea rand, nu ...
DSC_6356a Mate - Mate este o băutură (infuzie) specifică Americii de Sud. Este deosebit de populară în Argentina şi Paraguay, dar sunt mulţi consumatori şi în Brazilia sau Uruguay. În Paraguay spre exemplu este foarte popular terere, un mate care se face cu apă rece. Acesta are diverse arome, cea mai populară fiind de mentă. Aici, mate este ...
DSC_5501 Ceai verde cu iasomie – mod de infuzare - Voi încerca să vă prezint o metodă tradiţională chinezească pentru prepararea ceaiului verde cu iasomie, a ceaiului verde în general şi a ceaiului alb. Atenţie însă, această metodă nu este recomandată pentru alte tipuri de ceai, cum ar fi wulong, pu-erh, negru, rosu, etc. In China, cei care prepară ceai au o masă specială cu ...
iac Fried Rice - Orezul prajit este una dintre cele mai populare mancaruri din Asia. In Thailanda spre exemplu, orezul prajit cu carne de pui este foarte, foarte gustos. La fel cel cu fructe de mare. In provincia Yunnan din China, in timp ce ma aflam la un trek, am avut ocazia sa mananc o portie de orez prajit ...
bizantino Cea mai buna prajitura din Bucuresti - Astazi am mancat cea mai buna prajitura din ultimii cativa ani. Eram in centrul Bucurestiului cu niste treaba si nu am rezistat cand am vazut raftul cu bunatati. E un desert cu un blat insiropat si cu o crema foarte foarte buna deasupra. Si da, e MARE. Se numeste Byzantino.Unde? Foarte aproape de Unirea, pe ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wunderground for WordPress

Descargar musica