Thursday , 18 January 2018
Yaxchilan

Yaxchilan

Yaxchimal este un vechi oras mayas localizat pe malul raului Usumacinta in statul mexican Chiapas.
Daca aveti spirit de aventura, veti dori sa calatoriti aici pentru a vizita impresionantele ruine si temple. La Yaxchimal se ajunge ceva mai greu. Trebuie sa luati in primul rand o masina pana la 20km de ruine, urmand ca ultima parte sa o parcurgeti cu o barca (lancha) pe un rau plin de crocodili… Este unul dintre orasele maya mai cu acces mai dificil, lucru care determina si un numar mai scazut de vizitatori.
Odata ajunsi aici, veti auzi cu siguranta urletele infioratoare ale unor specii de maimute. Dupa zgomot par a fi pantere sau tigri, dar de fapt sunt niste maimute de dimensiuni mici care stau la mare inaltime in copaci.
In interiorul complexului sunt mai multe zone numerotate. Exista o piata centrala a vechiului oras, veti trece prin cateva incaperi destul de bine conservate si veti ajunge la templul numerotat 33, care este bine conservat. Pe numeroasele stele descoperite aici sunt mentionati mai multi dintre conducatorii mayasi cum ar fi Moon Skull, Bird Jaguar II si III, Knot-Eye Jaguar etc. Ii enumar pentru a va face o idee despre numele pe care le foloseau conducatorii din acea vreme. Mare parte dintre conducatori au sfarsit captivi in mainile rivalilor. Desi erau un popor sangeros, maya incercau sa rezolve mare parte dintre dispute pe cale pasnica. Astfel a aparul jocul de pelota. Majoritatea disputelor se rezolvau cu un joc a carui miza putea fi o bucata de pamant, dominatia asupra unor triburi vecine sau chiar capul adversarilor. Bineinteles ca existau si aici terenuri pentru pelota.
Daca veti ajunge pana la cele mai inalte puncte de la South Acropolis (o excursie de 20 de minute prin jungla) veti putea avea o vedere generala pana departe in Guatemala, peste jungla si peste raul Usumacinta. Tot aici, daca aveti noroc sa va intelegeti cu paznicul, puteti urca pana pe acoperisul acropolei.

Cum ajungem aici? Din Palenque luati o masina pe Carretera Fronteriza pana la Frontera Corozal, la granita cu Guatemala, de unde o barca va va duce pana la Yaxchilan. Puteti organiza totul din Palenque.
Cand sa mergem? Se poate merge tot timpul anului, dar vara se pare ca ploua mai mult.
Ce sa avem la noi? Haine de ploaie, spray impotriva tantarilor, sapca de soare, ochelari, crema de soare, aparat foto.
Cat costa? Depinde de abilitatile dvs de negociere. Drumul il puteti aranja de la cativa dolari cu autostopul sau cu autobuze locale, la 20-30usd intr-un microbuz turistic, incluzand lancha. Biletul de intrare este echivalentul a 5usd.

333yaxchilan 323yaxchilan 322yaxchilan 321yaxchilan 313yaxchilan 309yaxchilan 308yaxchilan 324yaxchilan 320yaxchilan 337yaxchilan 335yaxchilan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wordpress Weather

Descargar musica