Monday , 22 January 2018
Wudang Shan

Wudang Shan

Wudang Shan este un parc national in China, vestit pentru artele martiale de tip taoist practicate in templele de aici. In aceasta zona a luat nastere un stil numit Wudangquan.

Stilul de arte martiale de aici a fost dezvoltat si practicat de calugarii care traiau in templele construite in zona. Cel mai vestit templu de aici este cel de pe varful Tianzhu. Aici se afla palatul Yuxu si purple Cloud Palace, al doilea vestit pentru culoarea caramizie in care este vopsit si pentru acoperisul realizat integral din tigle de teracota verde. Tot aici se afla si un templu in miniatura, de numai 4 metri lungime si 3 latime, numit Golden Palace si construit in intregime din bronz. Inauntrul lui puteti vedea o statuie a imparatului Zhenwu, insotit de doi generali. Pentru a ajunge la acest templu de unde va lasa autobuzul puteti face o plimbare de jumatate de ora prin padure, pe o poteca amenajata cu cateva mii de trepte, sau puteti lua o telegondola. Daca alegeti sa mergeti pe jos, veti vedea locuri superbe in care s-au filmat scene din filmele cu arte martiale.

Alte lucruri de facut in zona ar fi un trekking pe dealurile din apropiede. Veti intalni localnici care traiesc izolati, veti vedea cascade si zone salbatice. E bine totusi sa stiti ca parcul este foarte mare, potecile nu sunt foarte clare si e usor sa va pierdeti.

Templele de aici antreneaza in continuare calugari si pasionati de arte martiale. Ca si emblema ar fi sabiile flexibile de antrenament realizate aici. Acestea nu sunt ascutite, flexeaza foarte usor si au un ciucure mare care realizeaza un echilibru perfect in mana celui care le foloseste.

Pentru a vizita aceste temple aveti cu siguranta nevoie de mai multe zile. Complexul este situat in provincia Shiyan. Odata ajunsi si cazati aici, veti dori sa va bucurati de atmosfera. Este foarte frumos in special seara, cand pleaca hoardele de turisti chinezi. Templele sunt mai usor de vizitat inainte sa ajunga puhoiul.   Ca sa va faceti o idee, in 4 zile cat am stat aici, am vazut fix 2 albi, amandoi erau veniti sa studieze artele martiale, stateau de cateva luni intr-un templu si vorbeau chineza la perfectie. Altfel, numai turisti chinezi, adusi de sute de autocare.

 

DSC_5038 DSC_5238 DSC_5228 DSC_5195DSC_5268 DSC_5262 DSC_5261 DSC_5249 DSC_5236 DSC_5219 DSC_5213 DSC_5188 DSC_5170 DSC_5154 DSC_5147 DSC_5134 DSC_5117 DSC_5088 DSC_5077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from WP Wunderground

Descargar musica