Thursday , 18 January 2018
Tulum

Tulum

Tulum este un oras pre-columbian aflat in Mexic. Acesta a fost un important centru al mayasilor si unul dintre cele mai mari porturi din zona. La 70 de ani de la venirea spaniolilor insa, orasul a fost devastat de una dintre molimele aduse de acestia (probabil variola).

Numele maya al orasului era Zama, care inseamna ‘orasul de la rasarit’, intrucat este indreptat spre est. Tulum se pare ca inseamna gard sau zid, nume inspirat de zidurile uriase care pazeau odata vechiul oras.

Ruinele pot fi vizitate acum, dar restrictiile sunt tot mai multe. Locuri accesibile in trecut sunt acum protejate de garduri. Aceste ruine insa, pot spune cu certitudine ca au cel mai frumos cadru natural. Sunt asezate pe o coasta stancoasa, la 15m deasupra marii. Sub ele este o faleza de calcar care se pravaleste in mare. Apa este de un turcoaz perfect, iar nisipul atat de alb si de fin pe cat vi-l puteti dori. Printre ruine sunt multi palmieri, iar in iarba veti vedea cu siguranta iguane lenese mai mari de 1 metru lungime.

 

caraibe045

Tulum, vedere cu plaja, in spate se vad partial si ruinele.

caraibe101

Putin ‘shallow water soloing’.

caraibe040

caraibe105

Una dintre zecile de iguane de aici.

caraibe091 caraibe085 caraibe059 caraibe043

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Removal

Descargar musica