Monday , 22 January 2018
Tiger Leaping Gorge – o plimbare de tinut minte

Tiger Leaping Gorge – o plimbare de tinut minte

Aflate in China in provincia Yunnan, Tiger Leaping Gorges au printre cele mai frumoase privelisti din intreaga tara.
Aici puteti vedea terase pe care se cultiva orez, sate linistite de munte, pereti impresionanti de stanca. In ultimii ani s-a finalizat constructia unei sosele pe langa cursul de apa si cheile nu mai sunt atat de linistite cum erau. Totusi, mare parte a trek-ului se desfasoara la mare distanta de acest drum, probabil 7-800m diferenta de nivel.
Odata cu drumul, s-a instalat si un nou ghiseu cu o noua taxa de intrare. Pentru a merge in aceste chei, punctul de plecare este cel mai probabil Lijiang, un superb oras istoric. De aici, fie cu un autobuz, fie cu un microbuz al hostelului pana la Qiaotou, unde incepe poteca propriu-zisa. Nu exista portiuni dificile, asa ca singurul lucru pe care il veti face va fi sa mergeti pe niste poteci suspendate la mare inaltime deasupra cheilor si sa admirati sate de munte, terase cultivate cu orez si, cu siguranta, unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. La toate pensiunile de pe drum veti gasi specialitati culinare, cum ar fi carne de iac sau zeci de feluri de momo.

Cat costa? Taxa de intrare este 50 yuani (7 usd), dar daca intrati seara tarziu sau dimineata foarte devreme, probabil ca veti reusi sa nu platiti. Pe drum vor mai fi localnici care vor cere bani, dar nu ii bagati in seama.
Cum se ajunge acolo? Puteti veni fie dinspre Shangri-La, fie dinspre Lijiang pana in Qiaotou.
Cat dureaza? Durata pe care o recomand sa o alocati trek-ului este de doua sau trei zile, depinde cum stati cu timpul. In interiorul cheilor sunt mai multe pensiuni (hostel-uri) cu preturi mici si foarte mici, asa ca nu e nevoie sa luati cu voi cort sau saci de dormit.DSC_4513 DSC_4506 DSC_4497 DSC_4530 DSC_4519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service

Descargar musica