Thursday , 18 January 2018
The Treasury – Petra

The Treasury – Petra

The Treasury este cu siguranta cel mai cunoscut obiectiv de la Petra si a ajuns un simbol al acestui oras antic.
Aflata chiar la iesirea din Great Siq, sau Marele Canion de la Petra, The Treasury (Visteria, Al Khazneh in araba) a fost construita ca mausoleu sau cripta in urma cu aproximativ 2000 de ani.
Beduinii si primii calatori care au ajuns aici credeau ca urna de sus adaposteste comori, de unde si numele de Treasury. Acestia au tras cu pustile in acea urna in speranta ca o vor sparge si comorile vor cadea. Acest lucru nu s-a intamplat, intrucat urna, ca si intregul monument, este sculptata in gresie, deci este roca masiva.
Gresia de aici este o roca moale. A fost usor de modelat, dar la fel de usor este si ea acum erodata de vant si de pasii turistilor. Totusi, dupa 2000 de ani, au ramas suficiente detalii frumoase.
Este interesant si ca sapaturile recente au descoperit un etaj inferior pentru care excavatiile abia au inceput.
Daca doriti o vedere de ansamblu foarte frumoasa, va recomand sa treceti de mormintele romane si sa cautati o poteca pana pe platou. Dupa 45 de minute de mers, veti ajunge pe un platou, iar de pe marginea acestuia veti vedea jos The Treasury. Daca aveti noroc, acolo mai stau beduini care va pot invita la un ceai sau la o narghilea. Ei va pot spune mai multe povesti despre Petra si puteti ramane aici sa vedeti celebrul Petra by Night, un spectacol foarte frumos care are loc dupa apus in fiecare zi. Monumentul este luminat cu lumanari aprinse in toata incinta de jos. Puteti petrece aici cateva ore linistite, avand la picioare una dintre cele mai frumoase privelisti din lume.

 

DSC_7669DSC_7886   DSC_7877 DSC_7639DSC_7379  DSC_7664 DSC_7636 DSC_7624 DSC_7386DSC_7883DSC_7882

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Removal

Descargar musica