Monday , 22 January 2018
The Big 5

The Big 5

Inainte sa merg in Africa, ideea de safari impunea prezenta unei pusti cu bataie lunga, cartuse cu explozie si cateva lecturi de genul Pseudokinegetikos.

Totusi, cand am inceput documentarea, am rasuflat usurat. Nu trebuie sa vanezi, nu ai nevoie de pusca, mergi numai cu aparatul foto si vezi animalele salbatice de la numai cativa metri. Si, cel mai important, dormi in corturi in savana si auzi toate zgomotele.aaaaasafari189

Primul pas e sa gasesti o agentie sau un sofer care sa cunoasca parcurile din zona. Pentru Kenya, am ales parcurile Masai Mara (totuna cu Serengeti) si Nakuru.

Tocmeala a fost simpla, am ajuns la un pret asa-zis al pietei si abia dupa ce am platit am constatat ca aveam 3-4 intermediari pana la cel care organiza cu adevarat safari-ul. Oricum, detaliile nu sunt importante.diasafari541

La aceste discutii am auzit pentru prima data vorbindu-se de Big 5… Si nu intelegeam. Toate animalele sunt mari, de ce sa le mai incadrezi pe unele in Big 5. Dupa mine, acolo trebuiau sa intre in ordinea marimii… dar nu, ei au ales sa fie leul, bivolul (!!!!!!!), leopardul, elefantul si rinocerul. Se pare ca acesta este telul oricarui safari, sa apuci sa vezi toate animalele din Big 5.diasafari517

In prima zi, am facut cunostinta cu soferul, Mike si am pornit repede spre Masai Mara, sa prindem un Evening Game. Drumul a fost plin de gropi, dar am ajuns in timp util sa intram in savana si sa vedem cateva animale… girafe, zebre, antilope gnu si cativa elefanti, plus multi bivoli.

A doua zi am avut mai mare noroc si am vazut, pe langa animalele mentionate, multi lei si un rinocer negru, care se pare ca este destul de rar.aaaaasafari170

Soferul avea un ochi incredibil. Putea sa desluseasca animalele de la multi kilometri din iarba deasa si ne ducea exact langa ele. De lei am fost la numai cativa metri, iar partea de sus a masinii era deschisa, asa ca nu era nimic intre noi si animale. La fel, de elefanti ne-a dus la numa 1-2m… O femela cu pui.

Dupa-amiaza ne-a dus la raul Mara, locul pe unde are loc migratia antilopelor Gnu. Mirosea foarte puternic a hoit, multe mor cand traverseaza. Aici erau multi crocodili, pasari si hipopotami. Se pare ca ultimii sunt foarte periculosi si aici a venit un soldat cu pusca sa ne acompanieze.

In ziua urmatoare am mai intrat putin in parc si am plecat spre Nakuru. Drumul a fost lung si abia in ziua a patra am intrat in parc. Aici am vazut rinoceri albi, o hiena, mii de zebre si babuini. Plus o mare de flamingo, cum numai in filme mai vazusem.

Safari-urile sunt excursii superbe in inima naturii. In functie de buget, puteti merge de la 90 usd pe zi (dormit la cort) pana la cateva sute (loje de 4-5 stele in mijlocul parcurilor).

Recomand sa aveti la voi imbracaminte lejera, palarie de soare, crema de tantari, pantofi comozi, aparat foto cu bataie lunga (fie DSLR cu obiectiv tele, fie compact cu zoom optic mare).

Cand se merge? Oricand! Cel putin in Kenya si Tanzaia, Ecuatorul este aproape, asa ca nu exista diferente intre anotimpuri. Este bine sa tineti totusi seama de migratia antilopelor gnu, trecerea raului fiind spectaculoasa.

Legat de pastile si injectii, este bine sa stiti ca vaccinul pentru febra galbena este obligatoriu. Pe langa acesta, recomand si vaccinurile pentru febra tifoida si hepatite. Malaria este o mare problema in zona. Pe langa cremele de tantari, este bine sa luati si medicamente impotriva malariei. Pentru perioade scurte, merita.diasafari491 diasafari489 diasafari280 diasafari268 diasafari261 aaaaasafari061 aaaaadiasafari523 aaaaadiasafari277 aaaaadiasafari258

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Removal

Descargar musica