Monday , 19 February 2018
Templele de la Angkor

Templele de la Angkor

Angkor este o fosta capitala a Imperiului Khmer, care a functionat ca atare intre secolele IX-XV. Numele sau inseamna chiar Oras Sfant.
Ruinele templelor de aici se intind pe o suprafata foarte mare, iar pentru explorarea lor veti avea nevoie de o ricsa, motocicleta sau bicicleta. Din cele peste 1000 de temple de aici, numai o parte au fost restaurate, restul fiind in continuare in ruina in mijlocul junglei. Imaginile de aici sunt spectaculoase, cu niste copaci uriasi crescuti din zidurile templelor. Tomb Raider a fost filmat aici.
De fapt, acesti copaci sunt si motivul distrugerii rapide a templelor. Acestia cresc intre pietrele zidurilor, le destabilizeaza, iar cand se usuca, odata cu ei cad si zidurile.

Procesul de restaurare continua, iar cele mai frumoase temple de aici sunt Angkor Wat, despre care se spune ca ar fi cel mai mare monument religios din lume, Bayon, templul cu fete misterioase, sau Ta Phrohm, templul din Tomb Raider.

Este interesant cum fiecare conducator al imperiului Khmer a gasit de cuviinta sa construiasca un nou templu in acest complex, asa suprafata totala se pare ca depaseste 1000km patrati.
Templele de aici sunt o adevarata minune a lumii si au fost incluse in Patrimoniul UNESCO. Restaurarile au scos la iveala sculpturi si basoreliefuri de foarte buna calitate. Veti ramane cu siguranta uimiti de scenele din razboaiele vedice, sculptate pe zidurile templului Angkor Wat. Aici veti dori cu siguranta sa vedeti rasaritul sau apusul, oglindite in apa lacului. Veti merge si la Bayon, tocmai pentru figurile enigmatice de pe numeroasele turnuri. Si bineinteles ca nu veti uita de templul din Tomb Raider sau de misteriosul Preah Kahn, unul dintre cele mai mari complexuri de aici, nerestaurat inca. Aici, daca aveti spirit de aventura, puteti trece de semnele care interzic trecerea si sa explorati coridoare si terase care stau sa se prabuseasca (nu este legal, dar merita). Legat de aceste temple, voi reveni cu mai multe articole.

Cum ajungem aici? Zburam pana la Siem Reap, orasul din apropiere sau venim cu un autobuz dinspre Thailanda sau Laos. Zboruri ieftine puteti gasi dinspre majoritatea oraselor din Asia de Sud-Est cu compania Air Asia, www.airasia.com. De multe ori este mai ieftin sa zburati decat sa luati autobuzul (de la 10-20usd one way).
Avem nevoie de viza? Viza se obtine la granita sau pe aeroport si costa 20usd.
Unde dormim? In Siem Reap sunt hoteluri pentru orice buget. Puteti sta de la 5usd camera dubla fara aer conditionat, pana la 50-100usd camera in hoteluri de lux, 4-5* cu toate conditiile pe care le doriti. Mancarea este ieftina, de la 1$ masa la restaurantele de pe strada. Moneda folosita aici este dolarul american. Pana si bancomatele merg cu dolari.
Cateodata veti primi restul in moneda locala, kip.
Cat sa stam aici? Recomand sa stati cel putin 3 zile. Complexul este foarte mare si merita sa petreceti mai mult timp aici. La intrare puteti plati un bilet pentru 1,3 sau 5 zile. Puteti chiar sa alegeti zilele, adica sa luati si zile de pauza cand sa va odihniti. Intrarea pentru 3 zile (recomandata) costa 40usd, celelalte 20, respectiv 60usd. Pentru a vizita complexul puteti inchiria o ricsa pentru mai multe persoane (negociati pretul) sau o bicicleta la 1$ pe zi daca va simtiti in forma. In interiorul parcului arheologic veti gasi apa, mancare si suveniruri.DSC_2598 DSC_2530 DSC_2273 DSC_2258 DSC_2250DSC_2301

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wordpress Weather

Descargar musica