Saturday , 24 February 2018
Tabacariile din Marrakech

Tabacariile din Marrakech

In Marrakech exista o traditie in prelucrarea pieilor de oaie si de camila. Daca veti merge prin bazarurile de aici, veti fi surprinsi cu siguranta de frumusetea obiectelor realizate din piele si veti cumpara cu siguranta ceva pentru acasa.
Ceea ce voi descrie acum este o tabacarie imensa care functioneaza la fel ca in urma cu 1000 de ani, cu aceleasi substante si aceeasi metoda.
Odata ajunsi aici, este greu sa scapati de serviciile unui ghid. Luati-l ca atare si mergeti cu el. Daca va da cateva frunze de menta, nu le aruncati, vor fi folositoare mai tarziu.
In interiorul tabacariei, mirosul este insuportabil. Multi nu rezista mai mult de cateva minute si cel mai bine este sa tineti frunzele de menta langa nas pentru a masca din mirosuri.
Aici pare sa fie un haos. Sunt sute de bazine micute din care mai multi oameni scot tot timpul piei si le cara cu roaba la alte bazine. Nu par sa fie dirijati de un sef, ci mai mult actioneza de unii singuri.
La inceput sunt aduse pieile cu blana si introduse in niste bazine cu excremente de porumbel. Rolul acestora este sa desprinda blana. Din aceste bazine, dupa ce sunt lasate mai multe zile, sunt curatate de blana, spalate si introduse in alte bazine unde sunt tratate si vopsite. Intregul proces poate sa dureze si o luna de zile. Pieile sunt apoi vandute mestesugarilor si ajung in final pe tarabele din oras.

Cum ajungem aici? Luati un taxi spre Bab ed-Debbagh in interiorul medinei.
Cat costa? Intrarea ar trebui sa fie libera, dar veti da la final 1-2 euro ghidului care va va arata zona.
Alte indicatii. Luati aparatul foto si nu mancati inainte. Nu cumparati nimic de la magazinul din fata tabacariei, preturile sunt exorbitante.IMG_4943 IMG_4940 IMG_4938 IMG_4936 IMG_4935 IMG_4933 IMG_4948 IMG_4947

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service

Descargar musica