Monday , 22 January 2018
Snorkeling in Cayo Santa Maria, Cuba

Snorkeling in Cayo Santa Maria, Cuba

Am incercat de mai multe ori sa fac o ierarhie a celor mai frumoase locuri pentru snorkeling si diving pe care le-am vazut. Si de fiecare daca am gasit cate un coltisor care merita sa preia primul loc pe lista. Pe rand au fost Hurghada, Aqaba, Surin, Ko Muk, Ko Kradan in capul listei. Si, mai nou, as adauga Caraibele, cu Cayo Santa Maria (Cuba).

In cateva cuvinte, Cayo Santa Maria este o insula facuta celebra de Fidel Castro, care obisnuia sa isi petreaca vacantele aici, la hotelul Ensenachos, devenit acum parte a lantului Iberostar. Pentru aceste locuri superbe a fost construita o autostrada de 50 de km peste apa… da, adica prin ocean. O sosea care unea petice de nisip si mangrove pana pe Cayo Santa Maria, sau mai bine zis, ‘The Paradise’.

Aici am gasit tot ce poate fi mai frumos in Caraibe: apa incredibil de albastra si de curata, nisip alb ca de quartz si peisaje subacvatice ca nicaieri in alta parte. Foarte multi corali moi care se unduiesc odata cu valurile, dar si corali duri si multi pesti.

Pentru a merge la snorkeling, daca aveti echipamentul necesar e suficient sa cautati o zona cu ceva pietre, ca acolo se prind mai usor coralii si veti vedea peisaje incredibile in apa de numai cativa metri adancime. Atentie totusi la valuri, pot fi foarte mari. O alta optiune e sa mergeti intr-un tur organizat, plecand de la ideea ca localnicii stiu cele mai frumoase locuri.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

* Fotografiile UW sunt realizate cu un aparat Olympus Tough TG2, oferit spre testare de Olympus Romania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

The forecast for Bucharest, Romania by WP Wunderground

Descargar musica