Thursday , 18 January 2018
Quito

Quito

Quito, capitala Ecuadorului, este un oras ireal. Intins pe colinele andine aflate la 2800m, este a doua capitala din lume aflata la cea mai inalta altitudine (dupa La Paz, Bolivia). Cei care vin pentru prima oara in Quito, sunt uluiti de efervescenta vietii de zi cu zi de aici, dar mai ales de aerul tare, care ii obliga sa o ia incet, sa nu ameteasca.

Lucrurile au inceput sa ia amploare aici, datorita unui presedinte tanar si hotarat, care are o viziune grandioasa pentru tara sa. Centrul orasului are cladirile renovate, strazile sunt ingrijite, functionarii sunt educati, investitorii sunt bineveniti. Si casa fie totul mai usor, platesti peste tot in USD. Milioane de turisti din toata lumea vin annual sa-si petreaca vacanta aici, pentru ca exista o sumedenie de atractii, pentru toate gusturile.

Dimineata devreme te poti plimba in parcul Metropolitano, de unde ai o priveliste minunata asupra orasului. Este un parc amenajat frumos, plin de pini, arbusti infloriti, poteci salbatice, dar si alei amenajate pentru alergatori si biciclisti. Poti lua micul dejun langa parc sau poti merge in centrul vechi pentru ceva mai sofisticat.

O alta atractie o constituie telefericul, care te duce in 8min, la 4000m altitudine. De aici poti urca in 2-3 ore pe varful Rucu Pichincha, in echipament montan de vara.

Intre diferitele puncte de atractie poti merge pejos, cu taxiul, cu autobuzul sau cu troleul. E bine sa ai harta orasului, ca sa stii cum e mai sigur si mai rapid.

Mercado artisanal “La Mariscal” este locul unde poti cumpara obiecte frumoase traditionale, insa poti merge si la mall-ulQuicentro unde sunt cateva magazine cu ceramica, covoare si alte obiecte realizate manual de artistii locali. De asemenea, shopping se poate face si la Mitad del Mundo, locul unde puteti pune piciorul pe linia ecuatorului lat. 0º0′0

Daca ajungeti in Quito, nu ratati o vizita la muzeul Guayasamin, unde puteti vedea picturile si sculpturile marelui pictor ecuadorian Oswaldo Guayasamin si incantatoarea priveliste de deasupra orasului.

Seara o puteti petrece dansand intr-un club sau intr-un autobuz care merge pe strazile orasului (Chiva), luand masa la o terasa in piata Foch sau intr-un restaurant de pe strada La Ronda din centrul vechi, unde puteti asculta si muzica live.

Despre Quito se pot scrie volume intregi, fiecare colt de strada este unic, fiecare intalnire si intamplare au o savoare aparte. Vei intelege cand vei ajunge acolo. Caci daca esti cautator de esente tari, culoare, muzica, inedit si aventura, Quito este cu siguranta pe hartac alatoriilor tale.

Si ca invitatie de final, o mostra de muzica ecuadoriana: http://www.youtube.com/watch?v=FSaYanrZBY0

 

IMG_4858 IMG_4638 IMG_1341

2 comments

  1. La capitolul “must see” in Quito, as adauga si gradina botanica unde este o colectie impresionanta de orhidee.

    Culinar… as recomanda “empanadas al viento” si “ceviche de camaron” doua specialitati locale!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Removal

Descargar musica