Monday , 22 January 2018
Patan Mahal – rege pentru o zi

Patan Mahal – rege pentru o zi

V-ati dorit vreodata sa fiti regi sau regine pentru o zi? Sa stiti ca se poate. Pentru o zi sau pentru mai multe, in functie de buget.
In India exista mai multe palate care au apartinut unor maharaja sau familiilor regale. Cateva dintre aceste palate au fost transformate in hoteluri de lux. Trebuie doar sa stiti de existenta lor, sa faceti o rezervare si veti fi asteptati, primiti si tratati ca niste regi.
Patan Mahal este un palat aflat la 180km de Delhi sau 120km de Jaipur. Cand veti ajunge aici, veti fi primiti cu petale de trandafiri si sampanie. Camerele sunt uriase, cu paturi baldachin, marmura incrustata, mobila din lemn masiv si toate dotarile care ar face un hotel sa treaca de la categoria 5 stele la 6 stele. Bineinteles, aveti si piscina uriasa de marmura, balcoane foarte mari, o terasa uriasa si numeroase coridoare pe care sa le explorati. Puteti vorbi cu managerul sa va arate si celelalte camere libere, intrucat fiecare are ceva special si nu seamana una cu alta. Toate finisajele palatului sunt fie din marmura, fie din gresie (roca sedimentara) masiva.
Fiecare masa aici o sa fie ceva special. Sunt mancaruri gatite de maestrul bucatar de aici si pot spune ca o parte din aceste mancaruri nu le-am mai intalnit si in alta parte in India. O masa normala va include 5-6 feluri de mancare si desert. Veti fi surprinsi cu siguranta.
In zona mai puteti vizita fortul Patan. Are cateva sute de ani vechime si este abandonat. Este parca desprins din filmele cu Indiana Jones… populat de lilieci si de cativa localnici care se refugiaza de caldura aici. Veti merge pe podele subrede, veti ajunge in turnuri parasite. Ar fi bine sa aveti si o lanterna la voi. De la palat, plimbarea dureaza 2-3 ore cu totul si aveti sanse mari sa vedeti pauni pe dealul din apropiere. Nu uitati sa luati apa intrucat este foarte cald. Satul in sine este foarte frumos si linistit, asa ca merita sa petreceti putin timp si plimbandu-va pe strazi.

Cum ajungem aici? Din Delhi sau din Jaipur, inchiriati o masina pana la Patan Mahal. Este cel mai simplu si nu se cade cand mergeti intr-un asemenea loc sa coborati dintr-un autobuz plin de praf, sa va suiti in altul si sa ajungeti tarandu-va bagajele. Oricum, variantele ar fi: Inchiriat masina aproximativ 6000 rupii pentru doua zile (90 euro), incap 4 persoane. Autobuze, varianta cea mai ieftina. 3 euro pana in Kohputli si inca 10 centi de acolo pana la Patan Mahal.
Cand e bine de mers? Zona este desertica, deci se poate merge tot timpul anului. Recomand totusi perioada decembrie – mai.
Cat costa? O camera dubla costa mai putin de 100 euro pentru doua persoane si include micul dejun. Celelalte mese costa aproximativ 10 euro de persoana.

DSC_3755 DSC_3803 DSC_3725 DSC_3714 DSC_3716 DSC_3708 DSC_3808 DSC_3706 DSC_3698 DSC_3807

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

The forecast for Bucharest, Romania by Wunderground for WordPress

Descargar musica