Friday , 15 December 2017
Mahahual

Mahahual

Un paradis in Caraibe (Mexic), inca nedescoperit de mase. Asa este Mahahual si probabil ca va mai ramane asa pentru cativa ani.
Initial un simplu sat de pescari, Mahahual devine usor o destinatie turistica. Este aflat pe Costa Maya in Mexic, in Peninsula Yucatan.
Ce puteti face aici? Puteti sa va bucurati de nisipul alb si foarte fin, de o baie in marea de culoarea turcoazului, puteti sa mergeti la pescuit sau sa cititi o carte in hamac.
Aici veti dori sa stati la mare langa un palmier si sa savurati un cocktail privind valurile sau incercand cateva acorduri la chitara.
O poveste frumoasa este cum am ajuns acolo. Autobuzul pe care l-am luat din Palenque ne-a lasat noaptea intr-o intersectie in mijlocul pustiului. Si nu prea treceau autobuze sau masini de acolo sprea Mahahual. Iar cei care treceau, erau speriati de perspectiva de a lua autostopisti la miezul noptii. Asa ca am dormit o perioada pe carosabil. Pana a venit un autobuz cu un sofer milostiv. Dar, orice fapta buna se pedepseste, asa ca la 200m a aparut o masina mica de nicaieri si l-a amendat pe sofer, care nu avea voie sa opreasca in timpul cursei. Asa ca din nou jos, pe carosabil. Abia de dimineata a aparut un localnic mai milostiv care ne-a luat. Masina lui nu parea cea mai solida, dar am zis ca tine. Si a tinut pana la intrarea in Mahahual, unde la prima curba spre dreapta s-a auzit o bubuitura si cand m-am uitat pe geam, roata fata plecase de una singura. Soferul a chemat ajutoare si in final am ajuns si noi la destinatie.
Legat de mancarea de aici, ar fi o alta istorioara. Intr-una din zile, am descoperit la un foarte mic restaurant pescaresc local ‘sopa de langosta’. Nu trebuie sa fii un geniu sa iti dai seama ca e supa de langusta. Scria ‘meniul zilei’. Am comandat o portie si a fost cea mai gustoasa mancare pe care mi-o amintesc. Erau bucati de langusta, de peste, de crabi, fructe de mare, legume, iar supa in sine era incredibil de buna, usor acrisoara. A doua zi, acelasi loc, acelasi meniu al zilei, comand tot o supa. Ca si garnitura, pe langa tortilla, primesc si ceva ardei gras tocat. Sau asa credeam eu. Si la a patra sau a cincea lingura de ciorba, iau cu incredere si din salata de ardei gras. Mi s-a taiat respiratia si m-am inrosit la fata. Nu mai puteam vorbi si tuseam puternic. Era cel mai aprig ardei iute pe care l-am gustat vreodata. Imaginati-va restaurantul ca o masa mare de plastic la care manca toata lumea. Si eu devenisem centrul atentiei. Mi-au adus mai multe tortilla sa imi revin, mi-au dat apa. Dupa ce s-au mai calmat lucrurile, o femeie de la masa s-a ridicat cu paharul in mana si a exclamat ‘E Viva Mexico!’.
Seara ascultam localnici cu chitare care cantau pe plaja acorduri de bossa nova.
Cum ajungeti aici? Cel mai simplu, un autobuz direct de la Tulum sau de la Cancun (10-15 usd).
Cat costa? Dormitul 10 usd pe noapte de persoana, mancarea inca 10-15 usd. In rest, bucurati-va de soare si uitati de toate grijile.
Ce trebuie sa avem la noi? Haine racoroase, costum de baie, lotiune de soare, crema anti-tantari, palarie de soare si bineinteles, aparat foto.486mahagual 485mahagual caraibe006 491mahagual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wunderground for WordPress

Descargar musica