Friday , 15 December 2017
Kasbah-ul din Ouarzazate – un castel de pamant

Kasbah-ul din Ouarzazate – un castel de pamant

Kasbah-ul Taourirt din Ouarzazate este una dintre cele mai frumoase constructii realizate integral din pamant.
Acesta servea initial ca resedinta a Pasei din Marrakech, apoi a continuat sa adaposteasca numerosi membri ai dinastiei Glaoui. Kasbah este o denumire atribuita unor castele realizate din pamant pe teritoriul Marocului. Numele Taourirt l-a primit de la un sat care se afla aici si care a fost inglobat in structura castelului. La ora actuala, acesta se prezinta ca un sat fortificat.
Desi pare incredibil, castelul este realizat din pamant. Nu chirpici, ci pamant. Singurele bucati de lemn sunt folosite la grinzi si podele. Unele geamuri au grilaje fine de fier, pentru a nu se putea vedea in interiorul castelului. Camerele regale sunt decorate cu placi foarte frumoase de teracota sau faianta.
Detaliile de pe exteriorul castelului sunt si ele foarte frumoase. Kasbah-urile sunt remarcabile intrucat peretii grosi de pamant (1-2m grosime) pastreaza o temperatura placuta in interior pe durata verii, cand afara sunt peste 40 de grade.
Anual trebuie facute interventii, castelul fiind perisabil. Fara reparatii, ar ajunge in stadiul de ruina in numai cativa ani.
In momentul de fata, acesta este incorporat in Patrimoniul UNESCO.
Dupa ce vizitati castelul propriu-zis, puteti face o vizita si pe strazile satului fortificat.

Cand sa mergem? Primavara si toamna sunt ideale.
Cum ajungem acolo? Castelul de afla in Ouarzazate, un oras destul de mare in Maroc.
Cat costa? Intrarea este 2 euro. Puteti plati un ghid cu 5-10 euro pentru un grup.IMG_4668 IMG_4664 IMG_4657 IMG_4693 IMG_4685 IMG_4675IMG_4672 IMG_4671 IMG_4670

One comment

  1. I am not positive the place you’re getting your info, but great topic. I must spend some time finding out more or understanding more. Thank you for fantastic info I was searching for this info for my mission.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service

Descargar musica