Monday , 19 February 2018
Hashemi – un restaurant regal

Hashemi – un restaurant regal

După cum scrie și în Lonely Planet, un restaurant care arată mediocru, dar care este tot timpul plin, trebuie să aibă o mâncare foarte, foarte bună.

Ei bine, Hashemi Restaurant, aflat în centrul Amman-ului, în zona Downtown sau Jebel Amman este un astfel de loc. Aici obișnuiește regele să vină să își ia micul dejun. Atât Regele Abdullah, actualul monarh, cât și Regele Hussein, tatăl său, veneau aici cu familia pentru micul dejun. Localul este ticsit de fotografii cu familia regală aflată în local.

Și vă pot spune că nu degeaba. Este cel mai fin humus din Iordania, iar falafel-ul este deosebit de gustos și el. Meniul nu este mare… mai include fava, salată, ceai și lipii. Și totuși, sute și mii de oameni vin zilnic aici.

Se plătește la ieșire, la seful localului care este cocoțat pe 7 scaune de plastic suprapuse. Un meniu complet este cam 3 euro și vă veți sătura cu siguranță. Chelnerii sunt zâmbitori cu străinii, dar nu prea vorbesc engleză, așa că vă veți putea înțelege într-o arabă de baltă sau prin semne, că meniu nu există.  Un mic dejun clasic include o pastă de humus, o salată, ceai și 10-15 chifteluțe de falafel. Varianta mea favorită este să rup lipia în două și să desfac jumătațile. Le ung cu humus, farâm câte 3-4 chifteluțe de falafel, pun o lingură de salată și rulez jumătatea de lipie până ajunge de forma unei shoarma de la Dristor. Îmi plouă în gură și acum.

Restaurantul se află în mod fericit chiar vizavi de hotelul în care am stat de fiecare dată, Cliff, așa că ne venea natural să mâncăm aici. Pentru o cafea de calitate, două străzi mai sus este o gheretă micuță unde se face cafea la ibric 24/24, plus ceai negru.

In prima filmare, dacă vă uitați cu atenție, îl veți vedea pe șef cocoțat pe multe scaune într-o gheretă albă. Muzica este religioasă, specifică orelor matinale.

 

A doua filmare este de la balconul hotelului Cliff.

IMG_3208

Micul dejun include humus, salată cu mentă, falafel și ceai.

IMG_9860

Hashemi – un restaurant regal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wordpress Weather

Descargar musica