Monday , 19 February 2018
Hampi

Hampi

Hampi este un satuc in sudul Indiei (statul Karnataka), asezat intre mai multe plantatii de orez si impanzit de ruine si bolovani rotunjiti de trecerea timpului. A fost inclus in patrimoniul UNESCO in 1986.

Ca si impartire, pana recent era alcatuit din partea cu templul, sau Hampi Bazaar (unde erau majoritatea ruinelor si cei mai multi locuitori) si asa-zisa ‘insula’, pe care se ajungea cu barca sau ocolind 20km. Spun ‘era’ pentru ca in urma cu un an de zile autoritatile au hotarat ca ruinele si templul trebuie protejate mai bine si au stramutat toti locuitorii din sat, iar casele lor au fost demolate. Singurele case ramase acum sunt cele de pe insula, unde se afla si toate hostelurile.

Hampi este asezat pe ruinele orasului Vijayanagara, o fosta capitala a imperiului cu acelasi nume. Cele mai vechi temple si ruine de aici au aproximativ 2000 de ani. Templele cele mai ornate sunt cele dravidiene si au functionat pana in 1565, cand orasul a fost cucerit de musulmani. Satul este socotit inca un loc sfant, iar pe scarile care duc la rau pot fi vazuti numerosi pelerini care vin zilnic sa faca o baie rituala. In zona traiesc si foarte multi saddhu, care pot fi vazuti fie intre bolovani, pe malul apei sau la unul dintre temple.

Zona este foarte populara si pentru bolovanii de aici, pe care au fost stabilite sute de trasee de catarare (bouldering). Hostelurile din zona s-au adaptat fluxului mare de cataratori din toata lumea si ofera acum saltele de inchiriat, harti si alte accesorii necesare in acest sport.

 

DSC_7467 DSC_7445 DSC_7388 DSC_7331 DSC_7256 DSC_7255 DSC_6398 DSC_6300 DSC_6289 DSC_6193 DSC_6188 DSC_6179 DSC_6152 DSC_6120 DSC_6056 DSC_4441 DSC_4328 DSC_4303 DSC_4226 DSC_4193 DSC_4176 DSC_4142 800DSC_9035 DSC_8924 DSC_8916 DSC_8870 DSC_8827

12 comments

 1. Ce poze minunate! cred ca te-ai indragostit de acest loc!

  • Da, am fost de mai multe ori acolo si o sa mai merg in mod sigur!

  • bonjour,avant de m’inscrire je voudrai des renseignements sur le compte paysa .quand mon compte paysa a l’argent , comment faire un transfert sur mon compte courant ( banque postale , BNP , societe generale caisse d’epargne , etc )merci d’avance .

  • Some years ago I worked in Child Protection. Met a woman who, as a child, had looked after the family from the age of 11 – and was abused by her father. She regularly made him stews of dog food, the only way she could think of to get back at him.She was now a wonderful, feisty, woman!

  • that Leopard was a better operating system, but that its file system was crap.I realize that, to fanboys, implying that any part of any Apple product is less than perfect is considered heresy, but at least *try* to stick with the truth, huh?AkReply

 2. Cum ai gasit locul acesta atat de minunat?

 3. Buna ziua,

  Dupa includerea in patrimoniul Unesco a cunoscut, periodic, treptat, o evolutie pozitiva privind numarul de turisti, deciziile autoritatile de promovare au fost mai numeroase insa, perosnal consider ca pentru locuitorii de acolo se puteau obtine mai multe facilitati. In urma cu 6 ani, la Viena, m-am intalnit cu un turist, care venise de acolo, era canadian, in acest fel am auzit de zona aceasta. Oricum, descrierea este minunata, va doresc toate cele bune!

  • Multumesc! In aceasta iarna voi merge din nou pe acolo cateva zile, dar ma astept ca locurile sa fie schimbate, iar turistii sa fi invadat deja putinele guest-house-uri din zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

The forecast for Bucharest, Romania by Wunderground for WordPress

Descargar musica