Monday , 22 January 2018
Cu barca pe Mekong

Cu barca pe Mekong

Daca doriti sa ajungeti la Luang Prabang in Laos venind dinspre Thailanda, este bine sa stiti ca puteti lua o barca pentru o excursie de doua zile. Merita fiecare minut petrecut in aceasta calatorie.
Excursia incepe pe malul tailandez, inainte de a trece granita. Formalitatile presupun punctul de trecere din Tailanda, unde totul pare sa fie organizat destul de bine, dupa care veti lua o barca mica si veti trece Mekongul. Pe malul din Laos, lucrurile nu sunt organizate. Deloc. La vama este un haos si acolo veti plati cei 20USD cat costa viza (atentie sa aveti la voi usd cash) si vi se va stampila pasaportul.
Dupa aceasta, va trebui sa aflati care barca va pleca spre Luang Prabang in acea zi. Sfatul meu este sa mergeti cu ‘slow boat’ (70 de locuri), astfel va veti bucura de peisaj si excursie (2 zile). Fast boat (3-4 locuri) ajunge in mai putin de o zi, dar merge ca racheta si au avut loc numeroase accidente pana acum.
Biletele se pot cumpara de la un ghiseu de jos, dar va sfatuiesc sa mergeti pana la ghiseul de mai sus din deal, unde pretul este mult mai mic.
Odata plecati cu barca, veti vedea tot timpul peisaje foarte frumoase, cu stanci iesite din apa si vartejuri impresionante. Mekongul este un rau cu debit mare  si care, pentru un fluviu, curge foarte repede.
Barca nu are chila absolut deloc, ci in locul acesteia are un fund plat acoperit cu o placa groasa de metal. Din cand in cand, placa groasa de metal se mai loveste de stancile care nu se vad din apa.
Pe mal, multi localnici cauta aur, sortand nisipul cu farfurii mari. Altii pescuiesc.
Seara, barca va opri la un satuc unde ar fi bine sa alergati pentru a prinde loc la vreun hotel. Nu exista rezervari, primul venit este primul servit.
A doua zi se pastreaza peisajul, iar pe dupa-amiaza veti ajunge in Luang Prabang.
Excursia cu aceasta barca este superba si o recomand oricui, fiind cea mai frumoasa varianta de a trece din Tailanda in Laos.

DSC_1085 DSC_1071 DSC_1347 DSC_1340DSC_1326 DSC_1306 DSC_1278 DSC_1219 DSC_1136 DSC_1122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service

Descargar musica