Thursday , 18 January 2018
Cascadele Iguazu

Cascadele Iguazu

Cascadele Iguazu sunt printre cele mai mari si mai spectaculoase din lume, situate la granita Argentinei cu Brazilia. Raul Iguazu curge prin Brazilia, dar mare parte a cascadelor sunt totusi in Argentina. Cascadele acestui rau cand se pravaleste de pe Platoul Parana sunt impresionante, atat prin debit, cat si prin numarul lor si prin peisajele din jur. Aici s-au filmat si multe scene din filme celebre, cum ar fi Baraka sau Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Numele cascadei provine din dialectul Guarani si inseamna ‘apa mare’ (‘y’ este ‘apa’, ‘uasu’ este ‘mare’). Legenda Guarani spune mai departe ca o zeitate locala ar fi planuit casatoria cu Naipi, o foarte frumoasa localnica. Dar cand aceasta a fugit cu o canoe cu Taroba, cel pe care il iubea, zeul a creat cascadele pe rau si i-a condamnat pe amandoi sa cada in adancuri pentru eternitate.

Numarul cascadelor variaza intre 150 si 300, in functie de debitul raului, iar inaltimea lor maxima este de 82m. Cea mai impresionanta cascada de aici este ‘Garganta del Diablo’ (sau ‘Gatlejul Diavolului).

Cascadele pot fi vizitate si din Brazilia sau Paraguay, dar spectacolul cel mai frumos este in Argentina, unde se afla si cea mai mare parte a cataractelor. Aici au fost construite poduri peste multe dintre cascade, iar la Garganta del Diablo este un podet metalic amplasat chiar in buza cascadei, cu o priveliste incredibila. Debitul apei este foarte mare, iar zgomotul asurzitor. Pentru vizitarea cascadelor este necesara o zi intreaga, daca nu chiar doua. Pentru a ajunge la cascade, puteti zbura din Buenos Aires pana la Puerto Iguazu, sau lua un autobuz pe aceeasi ruta. Aici veti gasi suficiente hoteluri si hosteluri pentru toate gusturile si bugetele.

694iguazu 695iguazu 696iguazu 699iguazu 702iguazu 703iguazu 704iguazu 706iguazu 712iguazu 714iguazu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from WP Wunderground

Descargar musica