Friday , 15 December 2017
Belur si Halebid

Belur si Halebid

Belur si Halebid sunt doua temple aflate in India, in statul Karnataka. Amandoua sunt vestite pentru sculpturile in marmura care le impodobesc. Se spune ca nu sunt doua sculpturi la fel pe fatadele templelor, si vorbim aici de cateva mii de miniaturi. Privite de aproape sunt o adevarata dantela de piatra, cu elefanti, zei, tauri si alte figuri mitologice.

Constructia templului Hoysaleswara a avut loc intre 1120 si 1150. Acesta este inchinat zeului Shiva. In secolul al XIV – lea, acesta a fost devastat de musulmani si parasit pana in epoca moderna. Este remarcabil cum sculpturile s-au putut conserva atat de bine.

Templul Chennakesava a fost finalizat in 1117, dupa 103 ani de munca. Sculpturile de aici sunt ceva mai detaliate decat in Halebid, iar orasul pare sa fie mai putin vizat de hoardele de turisti, ceea ce inseamna ca veti putea admira templul in liniste. Este un loc potrivit sa observati oamenii care vin la temple. In aceasta parte a Indiei veti vedea de multe ori un adevarat festival de culori al sari-urilor. In interiorul templului au loc in continuare procesiuni. Merita sa asistati la una dintre aceste procesiuni. Sau macar sa faceti o donatie de o rupie elefantului templului, care va va da o binecuvantare cu trompa.

DSC_7599

Belur.

La o procesiune in interiorul templului din Belur.

DSC_7726

Halebid.

  DSC_7605 DSC_7618 DSC_7620 DSC_7624 DSC_7654 DSC_7660 DSC_7665 DSC_7713

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

The forecast for Bucharest, Romania by Wunderground for WordPress

Descargar musica