Friday , 15 December 2017
Aqaba – Snorkeling si Diving

Aqaba – Snorkeling si Diving

Va plac snorkeling-ul si diving-ul? Planificati o excursie in Iordania?  Este bine sa stiti ca Aqaba este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru scufundari.
Desi Iordania detine numai cateva zeci de kilometri de litoral la Marea Rosie, adica foarte putin, aici se afla niste recifuri superbe la foarte mica distanta de mal.
Pentru a ajunge aici, cel mai bine este sa luati o cursa spre Amman si de acolo, un autobuz sau microbuz va va aduce la Aqaba in mai putin de 5 ore. Desi Aqaba este un oras foarte frumos, va recomand cu caldura sa stati in Bedouin Village unde sunt cateva hostel-uri cu casute foarte frumoase, cu piscina si aer conditionat (care nu e un moft, ci o necesitate).
Din Aqaba sunt numeroase curse de autobuz cu 1JD (de la steag) sau puteti lua un taxi pana la Bedouin Village.
Locurile pentru snorkeling sunt mai mult decat numeroase. Cel mai bine este sa consultati o harta, iar la intrarea in apa sa folositi unul dintre culoarele marcate cu balize, pentru a nu distruge coralii. Reciful incepe la mai putin de 50m de mal si continua pe o distanta de kilometri. Cele mai frumoase zone sunt Japanese Garden, (probabil ca se numeste asa datorita miilor de corali care parca au fost plantati aici in stil Ikebana) si Gorgonian.
In extremitatea stanga (uitandu-va de pe mal) se afla si un tanc la numai 5-6m adancime.
Aici veti putea vedea sute de specii de pesti colorati de recif, sute de specii de corali si, daca aveti noroc, chiar rechini, pisici de mare sau alte vietati de dimensiuni mari.
Atentie totusi sa nu atingeti coralii… nu numai ca ii puteti distruge, dar unii sunt veninosi, cum ar fi Fire Coral. De asemenea, atentie la Lionfish… sunt superbi, dar veninosi si ei. Si nu intrati niciodata desculti, in zona exista destul de multi Stonefish care sunt letali. Trecand peste aceste specii periculoase si peste Moray Eels, care ataca si ele, va garantez ca aici veti vedea cei mai frumosi corali si cei mai colorati pesti.
Daca aveti rabdare sa cautati intre anemone, puteti gasi familii de Clownfish (Nemo), iar in zonele cu mai mult nisic sunt numerosi pufferi si boxfish. Pe fundul apei veti vedea de multe ori scoici uriase semideschise de culoare roz sau albastru intens. Sa nu bagati mana inauntru pentru ca se inchid cu putere.
Dupa-amiaza, cand veti fi obositi dupa cateva ore de stat in apa, puteti face excursii in Aqaba care este la numai 10 minute de mers cu masina. Aici va si recomand sa mancati si tot aici veti gasi suveniruri si veti bea cele mai bune cafele cu cardamon.

Cat costa? Drumul de la Aqaba este 5-6 JD, camerele la Bedouin VIllage sunt 12-20 JD de persoana cu mic dejun inclus, autobuzul pana in Aqaba este 1 JD. Snorkeling-ul este gratuit daca aveti echipamentul dvs, altfel trebuie sa va cumparati masca, tub si papuci de intrat in apa.
Cand e bine de mers? Se poate merge tot timpul anului, dar vara este foarte cald.
Ce e bine sa avem la noi? Echipament snorkeling/scuba, aparat foto subacvatic, crema de soare si tricou pentru intrat in apa (ca sa nu va arda soarele pe spate).

DSCN5468 DSCN5502 DSCN5517 DSCN5538 DSCN3952 DSCN4175 DSCN4182 DSCN4223 DSCN5288 DSCN5317 DSCN5350 DSCN5408 DSCN5419 DSCN5439 DSCN5444 DSCN5453

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

The forecast for Bucharest, Romania by WP Wunderground

Descargar musica