Friday , 15 December 2017
Mici schimbari in procedura de obtinere a vizei pentru India

Mici schimbari in procedura de obtinere a vizei pentru India

Intrucat in lunile Decembrie-Ianuarie voi fi pe meleaguri asiatice, mai exact in India, m-am prezentat luni la Ambasada Indiei in Bucuresti, pentru a depune actele de viza. Am remarcat cateva schimbari in procedura de depunere a actelor, asa ca va voi prezenta toti pasii pe care va trebui sa ii parcurgeti pentru aceasta viza.

In primul rand, aveti nevoie de o fotografie de pasaport, format digital si tiparita. Apoi intrati pe site-ul ambasadei, incarcati fotografia (patrata, latura nu mai mare de 800px), completati formularul (atentie, sunt multi pasi!!!) si tipariti-l. Salvati in acelasi timp o copie a pdf-ului si a nr de dosar.

La sectiunea Referencein India treceti numele hotelului de pe rezervare si telefonul acestuia. La Reference in Romania, treceti numele si telefonul unei rude apropiate. Daca sunteti angajati, ajunge sa treceti numele si adresa angajatorului. Pentru studenti sau freelanceri e nevoie de un extras de cont generos.

Dupa ce l-ati tiparit, lipiti fotografia si semnati ambele pagini.

Cu acest formular, rezervarea de avion, rezervarea de cazare pentru toata perioada sederii, extrasul de cont daca este cazul si pasaportul valabil cel putin 6 luni prezentati-va in termen de 30 de zile de la completare la sediul Ambasadei de pe str. Mihai Eminescu nr 2, in Bucuresti, conform programului de pe site (orele 9.30-12.30). De acolo, dupa un scurt interviu in biroul d-lui Consul, veti ajunge la secretariat unde veti plati 147 RON pretul vizei, vi se vor lua amprentele, vi se va mai face o fotografie si indica data cand sa ridicati pasaportul (in mod normal in 2 saptamani).

Atentie! Viza nu este un drept, este un privilegiu! Nu poate garanta nimeni ca veti obtine sau nu aceasta viza si pe ce perioada. Ramane la latitudinea voastra sa luati biletele sau sa va prezentati cu o rezervare si sa achitati biletele ulterior.

9 comments

 1. Buna.cam ce te intreaba la interviu? Si ce fac ei in cele doua saptamani pana te cheama sa ridici viza?eu de exemplu lucrrez la magazinul tatalui meu dar e interprindere familiara asa ca nu.necesita neaparat carte de munca.mai e nevoie sa le arat extras de cont sau doar complectez la sectiunea de servici,adresa magazinului si numele tatalui ca pe numele lui efirma

  • Nu e un interviu lung. Consulul m-a intrebat pe unde merg in India si unde lucrez. E o procedura standard sa emita viza in doua saptamani. Legat de cartea de munca, nu stiu. Din cate am vazut, trebuie sa treci locul de munca si telefonul angajatorului, nu cred ca trebuie numarul pentru cartea de munca. Daca esti angajata cu salariu, probabil ca nu trebuie si extras de cont.

   • What farmers want, Harry, in their eegugiors hypocrisy, is all the government they can get, and then some, for programs they like (cradle to grave entitlements from someone else’s pocket), but limited or no government in areas and programs they don’t like. So when someone on your site puts forward the ludicrous canard that farmers want limited government, the lie has to be challenged.

   • ditto fnthis is blasphemy!why are his kids suing each other instead of the rnc????mlk was pro-poor/pro-gay/and anti-racistjust as coretta wasmlk would not be down with obama or the rnc!t

   • I hold my white friends' babies all the time. And if someone passing by wants to think I'm the nanny, that's on them.<<Exactly!! Added to say to a previous poster–it is the model who is wearing the watch, not the baby.

 2. Merci ptr raspuns.
  Mai am o nedumerire…cineva mi-a spua ca la depunerea dosarului pot sa depun rezervarea de bilet dus-intors,printata dupa ce primesc confirmare pe e-mail;asta daca rezerv via internet si nu la sediu.
  Dar cand ajung in india in aeroport si ei ma verifica,imi vor cere sa vada ca am si biletul de intors …daca ca nu ma vor lasa sa trec daca le arat foaia printata cu rezervarea biletului de intoarcere in Romania ci trebuie biletul in sinea lui.
  Este adevarat?Tu cand ai ajuns in aeroportul din India,le-ai aratat biletul de intoarcere in sine sau doar hartia printata cu rezervarea de bilet intoarcere?

 3. eu cand am fost sa imi iau viza singurele intrebari au fost generale nu mi s-a cerut cartea de munca

 4. cam de cati bani ai nevoie in cont ? caci eu sunt studenta in primul an la facultate si vreau sa merg in india curand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Our weather forecast is from Wunderground for WordPress

Descargar musica